arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Wat doet SUTC?

Voor en door de sector

Als uitvoeringsorganisatie namens evofenedex en TLN zet SUTC zich in voor breed gedragen ICT standaarden door gezamenlijk met bedrijven uit de sector Transport en Logistiek, bedrijven met een logistiek belang én ICT leveranciers actief te werken aan de ontwikkeling, het beheer en het gebruik van logistieke standaarden. SUTC is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk; een initiatief van TLN, evofenedex en Nederlands Bureau Binnenvaart (NBB), ondersteund door de Topsector Logistiek.

Beheer

SUTC is een beheers- en expertisecentrum voor logistieke ICT standaarden. SUTC beheert alleen standaarden die met medewerking van de sector zijn ontwikkeld zoals de TLN transportopdracht en e-factuur of waarvan het beheer nog niet formeel georganiseerd was zoals de Elektronische Begeleidingsbrief Afval - EBA en het Open Trip Model - OTM.

Beheer op strategisch (visie) - tactisch (adoptie) en operationeel (change request) niveau.

Expertisecentrum

Logistiek kent een sterk internationaal karakter en is dienstverlenend aan alle sectoren. Deze factoren en de technologische ontwikkelingen zijn van invloed op de totstandkoming van ICT standaarden en daarom zijn er meerdere ICT standaarden voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld TransFollow en iShare

SUTC is het expertisecentrum voor informatie over logistieke ICT standaarden en wil de verbindende factor zijn om met partijen te werken aan verdere optimalisatie van standaarden en het stimuleren van het gebruik zowel nationaal als internationaal. 
Via SUTC zal informatie eenvoudig beschikbaar zijn over op dit moment het OTM, Papierloos Transport
TransFollow en iShare.