arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Voucher papierloos iXolution

Softwareleverancier Ixolution ontving onlangs een stimuleringsvoucher voor de implementatie van TransFollow. Beurtvaartadres overhandigde de voucher, die Ixolution gaat inzetten bij Speksnijder Transport uit Bodegraven.

​Het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) is pleitbezorger van papierloos transport en hoopt met de inzet van stimuleringsvouchers de digitale uitwisseling van transportopdrachten, facturen en vrachtbrieven (TransFollow) te stimuleren. Bedrijven die kunnen aantonen dat er een unieke koppeling is gerealiseerd, komen in aanmerking voor een voucher van € 1.000,-. Voorwaarde is wel dat deze unieke koppeling is ontwikkeld op basis van de sectorstandaard. Per bedrijf worden maximaal vijf vouchers uitgegeven.

Ondersteuning

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Beurtvaartadres zien in de NLIP-stimuleringsvoucher een nuttig instrument om ondernemers de benodigde randvoorwaarden voor papierloos transport te laten creëren. Bij de ontwikkeling van papierloos transport zijn namelijk meerdere partijen betrokken. Dit vraagt de nodige inspanningen voor wat betreft de implementatie. De stimuleringsvoucher biedt op dergelijke momenten (financiële) ondersteuning.

Sectorstandaard

Om het gebruik van elektronische gegevensuitwisseling te vereenvoudigen, is een sectorstandaard van belang. Hieraan kunnen bedrijven en ICT-leveranciers zich conformeren. Met de elektronische uitwisseling van gegevens is minder klantspecifieke ICT-ontwikkeling nodig, met lagere kosten tot gevolg. Daarnaast brengt een elektronische uitwisseling praktische voordelen met zich mee; het gebruik van e-mail, fax en telefoon neemt bijvoorbeeld aanzienlijk af.