arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Data delen, maar dan wel met iedereen

Artikel Logistiek.nl mei 2018
iShare
Mariane ter Veen (iShare) en Jan Bert Schutrops (NLIP)

Alle benodigde afspraken om drempelloos data te kunnen delen zijn vastgelegd in iShare, een initiatief vanuit de Topsector Logistiek. De eerste organisaties zijn bezig ervaring op te doen, maar dat moet snel een brede navolging krijgen, vindt Jan Bert Schutrops.

Vanaf begin dit jaar zijn twaalf bedrijven en instanties bezig om het afsprakenstelsel van iShare als launching partner te gebruiken, nadat eind vorig jaar een proof-of-concept is opgeleverd. Daaruit bleek: iShare werkt. Concreet is er nu een stappenplan, dat via de website wordt aangeboden, en er zijn cases beschikbaar om te laten zien hoe datatransacties in de praktijk kunnen gaan. Bovendien is recent een beheerorganisatie opgetuigd om adoptie van iShare op grote schaal mogelijk te maken. Gebruikers kunnen daar terecht met vragen over de implementatie en toepassing in de praktijk.

klik hier voor het volledige artikel